Porovnat (0)

Blog


Trendy
Zimní

Novinky 15/16 u značek Atomic a Salomon


Řada příznivců lyžování již dříve zaregistrovala, že tradiční lyžařské značky Atomic a Salomon jsou vlastněny jedním majitelem – nadnárodní společností Amer Sports. Tato skutečnost znamená, že lze u obou výrobců zaznamenat společné znaky při nabídce lyžařského zboží – stejné sjezdové vázání u obou firem, nebo například přechod běžeckých bot Atomic na systém SNS. V tomto článku se dočtete ty nejzajímavější novinky pro sezónu 2015/16 od obou značek.

SJEZDOVÉ LYŽE

Atomic

Atomic v nové sezóně pokračuje v kategorii Race v řadě Redster. Z hlediska dělení zůstává top modelem lyže Atomic Redster Doubledeck 3.0 (GS/SL), která se opírá o dříve prověřenou konstrukci D2 od loňska nově opatřenou technologií RAMP Tech. V podstatě stejná zůstala i odladěná verze Atomic Redster Edge (GS/SL), ale oproti minulým létům skončila řada označená Atomic Redster ST/LT. Tuto skutečnost vyvážilo rozšíření řady Redster XT, kde kromě již v minulé sezóně nabízeného exkluzivního modelu Atomic Redster Doubledeck 3.0 XT, lze nalézt i modely Atomic Redster XTi (postaveného na bázi lyží Redster Edge) a Atomic Redster XT nahrazujícího konstrukčním složením Redster LT a ST. Touto řadou chce Atomic nabídnout absolutně univerzální lyže na sjezdovku s konstrukcí závodní série Redster.

Další novinkou je přerozdělení v řadě All Mountain. Zde modely Nomad a Nomad S (tedy lyže na celou horu s delším, nebo kratším poloměrem) byly spojeny v jednu linii s označením Nomad a poloměry se v podstatě zprůměrovaly. Přínosem je, že všechny lyže mají v jádru Power Woodcore, nebo Light Woodcore se zpevňujícími titanalovými komponenty (mimo Nomad Smoke).

Dámské řady zůstaly po úspěších v minulých sezónách se stejným označením Cloud a Affinity.

Atomic samozřejmě disponuje velkým množstvím lyží pro Frestyle a Freeride, ale vzhledem k poptávce na českém trhu si fajnšmekr těchto disciplin najde určitě informace na jiných místech.

Salomon

Salomon pokračuje v závodní kategorii vyzkoušeným modelem X-Race v délkách 155, 165, 170, 175, 180 cm – tedy jednou lyží s různým krojením a poloměrem pro různé délky oblouků (discipliny).

Zásadně byly změněny řady 24 Hours a X-Pro, kde vznikla jedna Front side on piste linie s vlajkovou lodí nabídky Salomonu lyží Salomon X-Max. Tato lyže vznikla spojením nejprodávanějších modelů posledních pěti let Salomon 24 Hours Max a Salomon X-Pro. Zároveň byla rozšířena pro větší stabilitu v horších podmínkách a odlehčena o 25% (trend u všech značek v této sezóně). I ostatní lyže v této řadě vychází z kombinace řad uplynulých sezón, kde lze s uspokojením konstatovat, že v konstrukcích přibylo více modelů s technologií woodcore.

V dámské linii Salomon pokračuje ve vyhledávané sérii s označením Women On-piste a Women All Mountain.

Salomon stejně jako Atomic nabízí mnoho produktů pro příznivce Off Piste lyžování (s označením Back Side).

 

SJEZDOVÉ BOTY

Zde Atomic a Salomon zůstává v nastoleném trendu jedněch z nejprodávanějších bot. Velmi vyhledávané jsou řady Atomic Hawx a Salomon X Max a X Pro. Právě v řadě Atomic Hawx došlo k nejvýraznější novince, kde byla kolekce rozšířena o řadu Atomic Hawx Magna, pro uživatele se širším chodidlem, kde šíře boty byla zvýšena na 102 mm. Všechny střední a vyšší modely Atomic a Salomon lze navíc upravovat, jak vnitřní botičku, tak skelet v rizikových partiích až o 4 mm.







Adresa prodejny

Brechtova 27/7
638 00 Brno-sever

Jak se k nám dostanete
Zobrazit na mapě

info@actisport.cz
Otevírací doba
listopad - březen:
po–pá10.00–12.00
13.00–19.00
so09.00–12.00
 
duben - říjen:
po–čt10.00–12.00
14.00–18.00
10.00–12.00
sozavřeno
 
+420 731 431 912
+420 548 522 422