Porovnat (0)

Blog


Zimní
Akce

Jak jsem testoval lyže v Söldenu (9. - 12. 11. 2016)


Začátkem listopadu mi zavolal můj dobrý přítel Radek z firmy ACTISPORT, že by mě rád pozval na Testování lyží, které se mělo uskutečnit od 9 - 12. 11. 2016 v rakouském Söldenu. Nebylo pro něj těžké mě přesvědčit. Sám jsem aktivní lyžař a lyžování mě baví, zvláště pak, když mám možnost otestovat během jednoho dne několik typů lyží různých značek. Slovo dalo slovo, a když jsem uslyšel, že mi stačí vzít si sebou jen boty, hůlky a něco na sebe a o vše ostatní se postará ACTISPORT, bylo rozhodnuto.

Za pár dní už jsem seděl v autě a frčel si to přes Rakousko na ledovec do lyžařského střediska Sölden. Ubytovali jsme se v příjemném malém apartmánu u paní Sylvie a hned vyrazili do nedaleké pizzerie, kde probíhalo úvodní setkání účastníků. Dozvěděl jsem se základní informace k organizaci zájezdu a v příjemném kolektivu čas rychle utíkal, až jsme byli v restauraci poslední. Ve čtvrtek nás čekal první den testování lyží. Autem jsme dojeli až pod svah a pouze v teniskách, ale s lyžáky přes rameno přeběhli do příjemně vytopené místnosti schované v útrobách tribuny na Gletscherstadionu, kde už bylo vše připraveno. Pořadatelé nás hned přivítali čerstvě umletou kávou a kapkou něčeho ostřejšího a už jsme si mohli vybírat z připravených lyží. K dispozici byly značky Atomic, Elan, Fischer, Head, Salomon, Sporten, Stöckli a Völkl. Pro 100 účastníků bylo připraveno 240 párů lyží, takže bylo těžké si z tak velké nabídky vůbec vybrat. Naštěstí byl u každé značky odborný poradce, který nám profesionálně doporučil a následně seřídil lyže přesně pro nás. Počasí nám z počátku nepřálo a foukal trochu vítr a byla mlha, ale ještě během dopoledne se počasí umoudřilo a svítilo i sluníčko. Střídali jsme jedny lyže za druhými a objevili několik opravdu povedených kousků. Překvapením pro mě bylo, že jsem poznal opravdu velký rozdíl v lyžích a také v různých sněhových podmínkách. Do prašanu jsem si bral mírně širší, na sjezdovku zase tvrdší a agresivnější lyže. Byla to prostě paráda. 

Naprosto super a od jiných testování odlišné bylo zázemí Stadionu, kde bylo příjemně teplo, takže jsme si zde mohli při výměně lyží alespoň na chvíli odpočinout a případně si sníst i svačinu. Byla zde i televize a zrovna probíhal ženský slalom, kde naše Šárka Strachová skončila pátá. Když jsme skončili s testováním, čekal na nás ještě organizovaný večer, kde jsme se mohli při sklence vína zúčastnit bohaté tomboly o zajímavé ceny věnované jednotlivými distributory lyží. Dokonce i štěstí se na nás usmálo a já vyhrál tričko Elan a manželka sluneční brýle Salomon. Následující dny už probíhaly obdobně a my si to parádně užili. Díky tomuto výletu jsem získal nejen přehled o aktuální nabídce lyží na letošní sezónu, ale dokonce jsem si našel i favority přímo pro mě. Kamarád Radek mi přislíbil, že příští rok se bude akce opět konat na stejném místě v termínu 8. – 11. 11. 2017 a já už se na ni dnes těším. Třeba se tam společně uvidíme!

David H.

Článek je sice už starší, ale na další testování lyží v roce 2019 se můžete přihlásit TADY!

Další fotky:Solden

Solden

Lyze Atomic

Lyze Elan

Radek v Soldenu

Lyze Fischer

Solden stadion

Solden stadion uvnitr

Lyže Sporten

Lyže Elan

SöldenSölden







Adresa prodejny

Brechtova 27/7
638 00 Brno-sever

Jak se k nám dostanete
Zobrazit na mapě

info@actisport.cz
Otevírací doba
listopad - březen:
po–pá10.00–12.00
13.00–19.00
so09.00–12.00
 
duben - říjen:
po–čt10.00–12.00
14.00–18.00
10.00–12.00
sozavřeno
 
+420 731 431 912
+420 548 522 422