Porovnat (0)

Blog


Zimní
Technologie

Fischer Vacuum Fit už i na naší prodejně v Brně!


Na letošní sezónu jsme pro vás připravili opravdovou bombu. Vybavili jsme naši prodejnu v Brně na Lesné nejmodernějším strojem na individuální tvarování sjezdových bot od firmy Fischer – Vacuum Fit. Jedná se o nepřekonatelnou technologii, která je schopná 100% anatomicky přizpůsobit lyžařské boty přesně na nohu každému lyžaři.

Není to dlouho, co se tvarovatelné boty na trhu objevily, ale od té doby zažívají opravdový boom. Z dříve dostupného komfortu určeného pouze pro závodní lyžaře se nyní stává standardní záležitost, kterou ocení většina lyžařské populace. Díky této technologii bota padne jako ulitá, takže už žádné otlačeniny, brnění nebo nepříjemný pocit při lyžování. To vše díky materiálu Fischer Vacu-Plast, umožňující tvarování skeletu boty při teplotách kolem 80 °C.

Jak to celé funguje?

Navštívíte naši prodejnu a vyberete si boty ve své velikosti, dovolující tvarování od firmy Fischer. Po výběru vyjmeme ze skeletu vnitřní vložku a skelet vložíme do speciální tepelné stanice zahřáté na 80°C po dobu cca 10 minut. Než se boty nahřejí a materiál skeletu změkne, Nalepíme vám na problematická místa jako jsou záprstní část chodidla, kotníky nebo nárty na noze speciální hmotu, která následně pomůže při tvarování. Poté vrátíme vnitřní vložku do skeletu a boty vám obujeme a zapneme.

Stoupnete si na speciální lavici, kde nastavíme přesný lyžařský postoj. Boty vám zabalíme do chladícího návleku a na to přidáme speciální tlakový obal, který je spojen s kompresní stanicí a předehřátý skelet se vám vytvaruje přesně na míru vašich nohou (při nastavení správné výšky tlaku na základě jezdecké zdatnosti, jiných proměnných veličin konkrétní nohy a přání zákazníka). Kompresní stanice v naší prodejně je dvoustupňová, takže umožňuje nastavení jiného tlaku ve špičce boty až po záprstní část a jiný tlak v oblasti nártu, kotníků a komínu. To využije lyžař, který například potřebuje skelet v záprstní části rozšířit kvůli šířce nohy a v patní části zúžit kvůli přesnému usazení paty v botě (samozřejmě funguje i naopak). Také nám umožňuje tvarování nejen spodní části lyžařské obuvi (do výše kotníku), jak je tomu u jednodušších stanic pro tvarování Vacuum Comfort Fit, ale i úpravu horní části boty (komínu) u bot k tomu technologicky připravených – Vacuum Full Fit.

Díky tomuto postupu, který netrvá déle než 30 minut, budete mít boty perfektně padnoucí přesně na vaše nohy a již nikdy nebudete zažívat ty nepříjemné pocity, kdy lyžařské boty, tak úplně nesedí. Prakticky všem zákazníkům stačí pro natvarování provést tento postup pouze jednou, pro jistotu však Fischer umožňuje tyto boty tvarovat až 5x.

Celý postup můžete shlédnout na tomto videu:

Přínosy technologie VACUUM FIT

  1. záruka dokonale padnoucí a pohodlné sjezdové obuvi

  2. zvýšení jízdního komfortu a vlastního prožitku z jízdy

  3. zvýšení efektivity pohybu a zlepšení přenosu sil

  4. tvarovatelnost materiálu Vacu-Plast (možnost opakovat proces až 5x)

  5. jednoduché a rychlé nastavení za 20 minut

Pokud tedy máte zájem o perfektně padnoucí sjezdovou obuv a již nechcete podstoupit další pokusy a omyly, pak navštivte naši prodejnu v Brně na Lesné a my se o vás postaráme. 

Tvarování provádíme zákazníkům, kteří tvarovatelnou obuv Fischer Vacuum zakoupili u nás v brněnské prodejně Actisport, zdarma. Zákazníci, kteří si přinesou vlastní boty zaplatí za tvarování 1500 Kč.

 



Mohlo by se Vám hodit






Adresa prodejny

Brechtova 27/7
638 00 Brno-sever

Jak se k nám dostanete
Zobrazit na mapě

info@actisport.cz
Otevírací doba
listopad - březen:
po–pá10.00–12.00
13.00–19.00
so09.00–12.00
 
duben - říjen:
po–čt10.00–12.00
14.00–18.00
10.00–12.00
sozavřeno
 
+420 731 431 912
+420 548 522 422