Porovnat (0)

Blog


Akce
Tipy na dovolenou
Zimní

Jarní prázdniny - vyrazte s dětmi na hory!


Jarní prázdniny se pro Brno a okolní okresy pomalu blíží a tak nastal čas plánování, kam s dětmi vyrazit na lyže. V tomto článku vám přinášíme pár tipů, kam si vyjet z Brna a okolí. Sněhu a dobrých podmínek pro lyžování ubývá, proto budeme článek průběžně upravovat a doplňovat, abychom vám přinesli aktuální přehled o stavu sjezdovek v blízkém i vzdálenějším okolí Brna.

Půjčovné lyží od 98 Kč na den

Rádi byste vzali děti na hory, ale nemají potřebné vybavení? Navštivte naši půjčovnu na Brechtově 7 v Brně a my vás i vaše děti rádi kompletně vybavíme. Lyže půjčujeme již od 98 Kč na den. Jestliže budete mít zájem o zapůjčení lyžařského vybavení, přijďte k nám nejlépe v úterý nebo ve středu, kdy máme v půjčovně největší výběr.

Kam na lyže s dětmi (naposledy aktualizováno 9. 3. 2017)

Ski Areál Fajtův kopec

Necelou hodinu jízdy z Brna směrem na Jihlavu najdete lyžařský areál Fajtův kopec. Areál nacházející se ve Velkém Meziříčí je stále dobře připraven. Aktuálně je zde 25 – 50 cm technického sněhu a v provozu jsou obě modré sjezdovky o délce 460 metrů, na které vás vyveze vlek s dvojkotvou, ale zasněžován je také dětský svah s vlekem a dětským lanem. Vzhledem k dobré dostupnosti po dálnici D1 je tento areál vhodným místem, kam vyrazit pokud nechcete jezdit na celodenní výlet příliš daleko. Navíc je areál osvětlen, takže můžete lyžovat případně i v pozdějších hodinách.  

AKTUÁLNÍ INFO: Dětský vlek je na Fajtově kopci aktuálně mimo provoz! Vše ostatní však funguje a stále se zde lyžuje! Přes týden v provozu od 8 do 20 hodin. V sobotu od 8:30 do 20:00 a v neděli od 8:30 do 19:00. 

Sníh: 25 – 50 cm (technický)
Provoz: 8:00 – 20:00 
Cena jízdného: bodové i časové jízdné 
Více informací: http://www.skivm.cz/

 

Ski Areál Říčky v Orlických horách

Do Říček je to z Brna už poměrně dál, nicméně za kvalitou se vyplatí vyjet klidně jen na jednodenní výlet až sem. V areálu je momentálně 50 – 100 cm technického sněhu a zejména v dopoledních hodinách si zde užijete ještě opravdu kvalitní lyžovačku. Lyžuje se na všech třech sjezdovkách (černá, červená i modrá). Na své si tak přijdou lyžaři všech výkonnostních úrovní a pro malé i velké je připravena i výcviková louka s lyžařskou školou.

AKTUÁLNÍ INFO: Říčky stále ve velmi dobrém stavu a s velkou zásobou sněhu. Teploty se zde nad ránem drží u nuly, takže sníh přimrzá a dopoledne je lyžování ještě velmi kvalitní. V provozu všechny sjezdovky. 

Sníh: 50 – 100 cm (technický)
Provoz: 8:00 – 16:00 (večerní lyžování 17:00 – 20:00)
Cena denního jízdné: 520 Kč (děti 360 Kč)
Více informací: http://www.skiricky.cz/

Ski Areál Jimramov

Jestli někde dokážou připravit sjezdovku naprosto perfektně i v polovině března, pak je to určitě v Jimramově. Momentálně je zde 30 až 50 cm technického sněhu a svah je stále v poměrně dobrém stavu. Areál se vyznačuje tím, že velice dobře kombinuje náročnost svahu pro pokročilé i začínající lyžaře. Připravena je černá sjezdovka Lucifer i červená Lump. Malé děti se pak mohou zdokonalovat na dětském vleku. Parkování je v areálu zdarma a neméně potěší také krásné výhledy ze svahu na jarní krajinu Vysočiny.

AKTUÁLNÍ INFO: V Jimramově si stále s dětmi zalyžujete. Jarní počasí se však začíná projevovat i zde. Provozní doba byla výrazně zkrácena a jestli se v Jimramově bude lyžovat i celé jarní prázdniny, to se teprve uvidí. Do středy 14. 3. je ale areál v provozu od 10:00 do 14:00 hodin. 

Sníh: 30 – 50 cm (technický)
Provoz: 10:00 – 14:00
Cena jízdného: bodové jízdné 
Více informací: http://www.skijimramov.cz/

 

Ski Areál Olešnice na Moravě

Také lyžařský areál v Olešnici na Moravě má stále dostatek sněhu a bude dobře připraven i na jarní prázdniny. Olešnice disponuje 35 – 50 cm zmrzlého sněhu a v ranních hodinách bývá pohled na sjezdovku opravdu nádherný. V provozu je červená i modrá sjezdovka, každá v délce 500 m a také dětský vlek zdarma a dětský lyžařský kolotoč. Pokud už bude chtít vaše ratolest od lyžování pauzu, můžete využít služeb hlídání dítěte v dětském koutku a vy si dále bezstarostně užívat lyžování. V Olešnici se lyžuje až do večera a určitou výhodou je také neplacené parkování.

AKTUÁLNÍ INFO: Olešnice by měla zůstat v provozu i během jarních prázdnin. Zásoby sněhu jsou zatím dostačující. V probíhajícím týdnu je však provoz omezen na 9:00 – 18:00 hodin. O víkendu pak lyžování už od 8 hodin rána. 

Sníh: 35 – 50 cm (firn)
Provoz: 9:00 – 18:00 
Cena jízdného: bodové jízdné
Více informací: http://www.ski-areal.cz/


Lyžařské středisko Stupava

Středisko nacházející se v Buchlovských horách nedaleko Uherského Hradiště (z Brna 50 až 60 km). Areál má v provozu 4 vleky, včetně dětského lana, které je zdarma a vyváží děti na 70 m dlouhou dětskou sjezdovku. Na své si ale přijdou i dospělí a pokročilejší, kteří si zalyžují na 350 m dlouhé červené sjezdovce nebo se nechají vyvést ještě výše pro dalších 170 metrů modré sjezdovky. Na Stupavě se pravidelně lyžuje až do večerních 19:30 a můžete zde využít i služeb lyžařské školy.

AKTUÁLNÍ INFO: Modrá sjezdovka už nemá žádný sníh, je tedy mimo provoz! Na červené se ale lyžuje dál. Nelze mít ale velká očekávání, i tady sníh rychle ztrácí na kvalitě. Provoz areálu je aktuálně omezen do 19:30.  

Sníh: 30–70 cm na hlavní sjezdovce (technický)
Provoz: 8:30 – 19:30
Cena jízdného: bodové jízdné
Více informací: http://www.stupava.cz/

 

Ski Areál Šacberk

Jihlavský lyžařský areál, který nabízí příjemnou 380 metrů dlouhou červenou sjezdovku naprosto vhodnou pro děti, začátečníky i mírně pokročilé. Aktuálně Šacberk hlásí 50 cm technického sněhu a svah je perfektně upraven. Dá se tedy očekávat, že bude sjezdovka stejně dobře připravena i v polovině března. Lyžuje se zde i ve večerních hodinách a v provozu je samozřejmě také dětský vlek (zdarma). Využít můžete i služeb lyžařské školy. V areálu je používán systém bodového jízdné, nedávno však bylo na zkoušku zavedeno i časové jízdné. Lyžovat tak můžete nyní například 4 hodiny za 330 Kč.

AKTUÁLNÍ INFO: Vypadá to, že Šacberk zatím nebyl výrazně ovlivněn vysokými teplotami. Sněhu pomalu ubývá, ale zásoby jsou stále dostačující a sníh přes noc přimrzá. Lyžovat se určitě bude celé jarní prázdniny. V provozu denně do 20 hodin. 

Sníh: 50 cm (technický)
Provoz: 9:00 – 20:00
Cena jízdného: bodové jízdné
Více informací: http://www.sacberk.cz/


Ski Areál Němčičky

Lyžařský areál 40 km jižně od Brna je nejníže položeným areálem ve střední Evropě. Svah je však kvalitně zasněžován umělým sněhem a tak je hlavní červená sjezdovka v Němčičkách stále v provozu. Delší a snadnější vedlejší sjezdovka je už mimo provoz. Hlavní svah je osvětlen pro večerní lyžování, to už zřejmě ale vzhledem ke stavu sjezdovky nepřipadá k úvahu. Pokud se rozhodnete pro lyžování v Němčičkách, na svah vás vyveze vlek typu POMA, ale najdete tady i 21 m dlouhý dopravníkový pás pro úplné začátečníky, jehož použití je zdarma. Takže ideální místo, pokud vaše děti s lyžováním teprve začínají.

AKTUÁLNÍ INFO: POZOR v Němčičkách byl pro letošní sezónu PROVOZ UKONČEN!!!

Sníh: 0 cm
Provoz: není v provozu
Cena jízdného: bodové jízdné 
Více informací: http://www.sportnemcicky.cz/

 

Ski Areál Peklák

Peklák je podobným areálem jako jihlavský Šacberk. V tomto areálu nacházejícím se v České Třebové naleznete také příjemnou červenou sjezdovku, která je ideální pro mírně pokročilé i zkušenější lyžaře. Ta se navíc pyšní délkou 800 metrů a převýšením 150 metrů. Na svah se vyvezete vlekem typu kotva. Úplní začátečníci ale raději využijí modré sjezdovky s minimálním převýšením a délkou 80 metrů. Oba svahy jsou v provozu i pro večerní lyžování. Peklák má zatím dostatek sněhu a lákavá je zejména aktuální nabídka 1+1 časová jízdenka zdarma!

AKTUÁLNÍ INFO: POZOR také na Pekláku byla sezóna definitivně UKONČENA!!!

Sníh: 0 – 10 cm
Provoz: není v provozu
Cena jízdného: bodové jízdné nebo denní jízdné 420 Kč (děti 320 Kč)
Více informací: http://www.peklak.cz/


Ski Areál Kopřivná

Máte-li v plánu cestu až do Jeseníků, zkuste lyžování na Malé Morávce ve ski areálu Kopřivná. V provozu jsou zde 3 sjezdovky (dlouhá červená se čtyřsedačkovou lanovkou, modrá s kotvou a dětská s kobercovým přepravním pásem). Nyní je zde 60 – 100 cm technického sněhu a zejména ráno si na sjezdovce užijete parádní manšestr. Areál se díky velkému množství atrakcí jeví jako ideální pro rodiny s dětmi. Zdarma si můžete vyzkoušet například i bezpečné nebo akrobatické skoky do největší doskokové matrace v Česku.

AKTUÁLNÍ INFO: Kopřivná je plně připravena na další dny lyžování! Sněhu je zde dostatek a tak je areál plně v provozu. Pokud chcete zažít ještě poměrně kvalitní jarní lyžování, určitě neuděláte špatně, když vyrazíte právě sem. Lyžuje se zde stále i večer. 

Sníh: 60 – 100 cm (technický)
Provoz: 8:30 – 16:00 (večerní lyžování 18:00 – 21:00)
Cena denního jízdné: 500 Kč (děti 350 Kč)
Více informací: http://www.koprivna.cz/skiareal

Chystáte se jinam?

Pak doporučujeme sledovat aktuální stav českých lyžařských středisek na této stránce






Adresa prodejny

Brechtova 27/7
638 00 Brno-sever

Jak se k nám dostanete
Zobrazit na mapě

info@actisport.cz
Otevírací doba
listopad - březen:
po–pá10.00–12.00
13.00–19.00
so09.00–12.00
 
duben - říjen:
po–čt10.00–12.00
14.00–18.00
10.00–12.00
sozavřeno
 
+420 731 431 912
+420 548 522 422